První ročník parkourového závodu v disciplíně Speedrun.

Se uskutečnil 26.4.2024 v tělocvičně ZŠ Mníšek pod Brdy. Z našeho spolku Gymnastika Dobříš se ho v rámci tréninkové přípravy zúčastnilo 7 chlapců a 4 dívky jednotlivých kategoriích. Děti si vedly velmi dobře, přestože pro většinu z nich to byl první závod v této disciplíně. Využily všechny triky, které se přes rok naučily v pravidelných pátečních trénincích pod vedením trenéra Ondry Kremljova. Naše starší žačky si rozdělily medailová umístění. Zlato získala naše obojživelnice Marie Carbochová, která je úspěšná i ve sportovní gymnastice.
Stříbro také další obojživelnice Eliška Vaňugová, ještě závodí v krasobruslení, a bronz Denisa Zaya Kostanová.
V kategorii starších žáků vyhrál zlato Jiří Šigut, stříbro Marcel Kostan. V kategorii dětí - dívky si přivezla stříbro začínající obojživelnice Elena Sedláková (gymnastika, parkour, fotbal, atletika) a v mladších žácích získal bronz Ondřej Podzimek.
I ostatním chlapcům se závod vydařil. Všichni získali zkušenost a pilným tréninkem nových triků se budou posouvat dále přes parkourové překážky.
Celkové výsledky najdete na stránkách gymnastika-dobris.cz 

Závodili: Minichthaler Adam. Vavříček Antonín, Šigut Jiří, Podzimek Ondřej,  Gavenda Damien,  Vaňugová Eliška,  Kostanová Denisa, Kostan Marcel, Sedlákova Elena, Jan Jelínek. Carbochová Marie