Gymnastika Dobříš po prázdninách vyjela na první venkovní závody hned v září.

23.9. proběhl závod Říčanské hvězdičky na kladině, akrobacii a přeskoku. Naše výprava měla 10 závodnic, různých věkových kategorii, 1 trenérku a 1 rozhodčí.

V hale asi foukal moc silný vítr kolem kladiny, protože pády se nám nevyhnuly. Dalo by se říci, kdo nespadl měl medaili jistou. Za pád je totiž srážka 1, 0 b. Nejlépe se ve svých kategoriích umístila Barbora Hrdličková(6), Eliška Strnadová(10), Jana Čechová (12) Kateřina Tománková (13).

Den po té  24.9.jsme se do Říčan vrátili na cup v teamgym se třemi družstvy v tak zvaných trii. Závodilo se v disciplínách přeskok s trampolíny, a gymnastické řady na akrobacii.
Družstvo mladších žákyň získalo 2. Místo, stříbrnou medaily. Družstvo starších žákyň 5. Místo a družstvo juniorek 11. místo.

Dostalo se i na dívky z přípravky, které závodily také, pro změnu v  Týnci nad Sázavou 14.10. , Jedenáct dívek závodilo na lavičce, v prostných a skoku z místa. Děvčata sestavy nezapomněla. 2. Svobodová Viktorie, 3. Sedláková Elenka, 4. Turpin Matilda, 4. Pecková Aneta, 4. Pecková Tereza, 9.Slezáková

Scarlet, 11. Lišková Barbora,12.Petáková Magdaléna, 17. Vášová Lenka,16. Skořepová Arleta, 18. Vondráčková Anička.   

Jitka Holcová

 
 
 
Světová Gymnaestráda
30.7. - 5.8.2023
 
 
 
 

Světová gymnaestráda 2023 startovala 30. července v Amsterdamu a zúčastnillo se jí na 18 000 cvičenců z 55 zemí celého světa. Vůbec první ročník se konal před 70 lety v Nizozemsku (Rotterdam) v roce 1953 pod heslem „Radost ze života v gymnastice“. Od té doby World Gymnaestrada cestovala po celém světě a rozrostla se v multikulturní gymnastický festival. Nyní se po 32 letech vrací do Amsterdamu, kde proběhla již v roce 1991. Očekávalo se, že to bude nejlepší a největší světová gymnaestráda všech dob.

Českou republiku na této akci reprezentovali zástupci České gymnastické federace, České asociace Sport pro všechny a České obce sokolské. Výpravu tvořilo bezmála 1000 cvičenců, kteří zde vystoupili ve dvou hromadných skladbách a dvou pódiových blocích.

V hromadné skladbě ČASPV "Příběhy léta " vystupovala i naše jediná účastnice z Gymnastiky Dobříš Jitka Holcová. 

Účastníci si hradili vše sami. Předběžný rozpočet byl se vším všudy cca 25 000,-( secvičné - jídlo, ubytování, společné oblečení výpravy ČR, kostým a pomůcky na vystoupení, doprava, účastnický pas, ubytování s jídlem ). I když poprvé jsem projevila  zájem o účast, odradily mě  náklady na gymnaestrádu.  Naší účastnici na základě jednotlivé žádosti o dotaci na tuto akci přispělo Město Dobříš. 

Na můj dotaz "Jaká byla atmosféra" stálo to za to? 

Odpověď Jitka : " Vím, že je tato akce docela finančně náročná, ale protože jsem s tím již od minulé Gymnaestrády v Rakousku počítala, že to bude opět náročné nejen finančně , ale i časově, tak jsem se podle toho zařídila. A na základě mé žádosti, moji účast nakonec podpořila i dotace z města Dobříš. Za což zastupitelům města velmi děkuji. Je to možná krok k tomu, že nás za 4 roky do Portugalska pojede z našeho města více. Přátelská atmosféra  účastníků z celého světa, mládež, střední generace, starší generace, nadšení pro pohyb, energie, kterou tomu věnují, jednotlivá vystoupení na 12 stage, je se na co koukat a nasávat další zkušenosti pro náš klub. Třešničkou na dortu byly výlety po Amsterdamu. Splnila jsem si další sen, návštěvu muzea malíře  Rembrandta van Rijna ( Noční hlídka) a dalších pamětihodností.

A zvu všechny, kdo mají zájem ať se podívají na odkazy tady níže, kde zažijí tu atmosféru se mnou. A ještě jednou moc a moc děkuji městu Dobříš za dotační příspěvek 2023".

https://www.youtube.com/watch?v=g9_Ky84GQM0

https://www.youtube.com/watch?v=Gx4kYaGUsRw

Za gymnastiku Dobříš

Soňa Lásková